علت پریدن فیوز کولر گازی  و نحوه رفع آن

علت پریدن فیوز کولر گازی  و نحوه رفع آن

اگر می خواهید خودتان مشکلات کولر گازی را برطرف کنید توصیه می شود که برای آگاهی از دلیل و علت پریدن فیوز کولر گازی  و نحوه رفع آن مطلب زیر را مطالعه نمایید.

 با فرا رسیدن فصول گرم سال استفاده از سیستم های سرمایشی تهویه مطبوع و خنک کننده بسیار رایج می شود. کولرهای گازی محبوب ترین سیستم های سرمایشی هستند که در میان مردم جایگاه ویژه ای دارند. این لوازم مانند تمام وسایل دیگر می توانند بعد از مدتی که استفاده می شوند دچار مشکلاتی شوند و نیاز تعمیر یا تعویض داشته باشند. روشن نشدن یا خاموش شدن کولر گازی یکی از مشکلات رایج است که پریدن فیوز کولر گازی می تواند یکی از دلایل اصلی آن باشد. در این مطلب علت پریدن فیوز کولر گازی  و نحوه رفع آن را بررسی خواهیم کرد.

فیوز چیست و چه وظایفی دارد

فیوز قطعه ای است که نقش اصلی آن محافظت از کولر گازی است و در صورتی که میزان ولتاژی که به کولر گازی می رسد بیشتر از حد توان آن باشد، فیوز با قطع شدن می تواند از سوختن کندانسور و وارد شدن آسیب به کولر گازی جلوگیری کند. در اصل می توان گفت فیوز کنترل کننده حد مجاز ولتاژ ورودی کولر است.

دلایل پریدن فیوز کولر گازی یا سوختن آن

با توجه به آنکه فیوزها دارای ظرفیت مشخصی برای تعیین حد ولتاژ ورودی کولر گازی هستند اگر به ظرفیت  آنها توجه نشود می تواند باعث پریدن و حتی سوختنشان شود. در صورتی که فیوز کولر گازی پریده یا سوخته باشد کولر گازی روشن نخواهد شد و یا ممکن است در هنگام روشن شدن صدایی شبیه به زوزه کشیدن به گوش برسد. علت پریدن فیوز کولر گازی و سوختن آنها می تواند موارد مختلفی باشد که مهم ترین آنها به شرح زیر است:

استفاده زیاد از کولر گازی

در صورتی که از کولر گازی به مدت زیادی استفاده شود و فیوز آن به صورت مستمر فعالیت داشته باشد می تواند دچار مشکل شود و حتی منجر به سوختگی آن شود. به صورت کلی فیوز کولر دارای یک طول عمر مشخص است و حتی اگر هیچ مشکلی برای آن پیش نیاید ممکن است پس از چند مدت استفاده از کار بیفتد. لازم است که فیوز کولر گازی نیز هر ساله در هنگام سرویس کولر بررسی شود و در صورت نیاز جایگزین گردد.

سایز نامناسب فیوز

در صورتی که از فیوزی با سایز نامناسب در کولر گازی استفاده شود می تواند باعث ایجاد مشکل شود. به عنوان مثال اگر فیوز کوچک تر از حد ولتاژ مورد نیاز کولر باشد به صورت مرتب بالا می پرد و قطع می شود و در نهایت منجر به سوختگی آن خواهد شود. همچنین در صورتی که ظرفیت فیوز کولر گازی بیشتر از حد مجاز باشد می تواند مشکلات عدیده ای برای کولر گازی ایجاد کند چون ولتاژ بالایی را به کولر تزریق می کند و می تواند باعث آسیب و ضرر به کولر شود.

معیوب بودن فن کندانسور

در صورتی که کندانسور کولر گازی دچار مشکل شود باعث می شود که کولر گازی تحت فشار زیادی قرار بگیرد و گرمای بسیار زیادی تولید کند و در نتیجه باعث پریدن فیوز کولر گازی شود. می توان گفت یخ زدن کندانسور و کثیف شدن بیش از حد آن بیشترین تاثیر را در پریدن فیوز کولر گازی دارند.

معیوب بودن اتصالات یا جعبه تقسیم و فیوز

با توجه به آنکه فیوزها حساسیت بالایی به کم و زیاد شدن ولتاژ ساختمان نشان می دهند در صورت بروز هرگونه مشکل در برق ساختمان و اتصالات می توانند به راحتی بپرند. در صورتی که فیوز به صورت مستمر می پرد حتما اتصالات و سیم کشی ساختمان و کولر گازی را بررسی کنید.

معیوب بودن کمپرسور

کمپرسور کولر گازی نقش اصلی را در تهویه هوا و سرمازایی ایفا می کند و وظیفه اصلی تعدیل دما بر عهده این قطعه است و در صورتی که با مشکلی مواجه شود می تواند باعث پریدن فیوز کولر گازی شود. کمپرسور می تواند به دلایل مختلفی دچار آسیب شود که باید بررسی شود و در صورت نیاز آن را تعمیر یا تعویض کرد

معیوب بودن خازن کولر گازی

خازن یکی از قطعات بسیار مهم و حیاتی لوازم الکتریکی است که  تنظیم جریان برق ورودی فیوز را بر عهده دارد و در صورتی که این قطعه دچار مشکل شود و یا بسوزد می تواند علت پریدن فیوز کولر گازی باشد. در صورت معیوب بودن یا سوختن خازن لازم است که سریعا جایگزین شود تا مشکلات بیشتری برای کولر گازی ایجاد نکند

کثیفی فیلترهای هوای کولر گازی

فیلترها نیز از جمله قطعاتی هستند که می توانند در پریدن فیوز کولر گازی یا سوختن آنها موثر باشند. در صورتی که فیلترهای هوای کولر گازی کثیف شود، کولر گازی تحت فشار بیشتری قرار می گیرد و دمای آن بالا می رود. با بالا رفتن دمای قطعات کولر، فیوز می تواند بپرد یا حتی به صورت کلی از کار افتاده و بسوزد. لازم است که فیلترهای هوای به صورت مرتب تمیز یا تعویض شوند تا فشار زیادی به دستگاه وارد نشود. زمانی که فشار زیادی به کولر گازی وارد می شود، فیوز دستگاه برای محافظت از سایر قطعات قطع می شود و این می تواند آسیب های بیشتری به سیستم وارد کند.

کمبود گاز مبرد

یکی دیگر از دلایل پریدن فیوز کولر گازی می تواند کمبود گاز مبرد باشد. چنانچه گاز مبرد در کولر گازی کم شود، ممکن است که به دلیل نشتی لوله های انتقال دهنده ان باشند. بنابراین لازم است که گاز مبرد در زمان مناسب شارژ شود و از سلامت مخزن و لوله های انتقال دهند مطمئن بود.

به صورت کلی و حتی اگر شخصی دانش و مهارت تخصصی در تعمیر و سرویس کولر گازی نداشته باشد می تواند با تمیز کردن فیلترهای هوا، کندانسور کولر گازی و … باعث طول عمر بیشتر فیوز کولر گازی شود و از سوختن و پریدن آن جلوگیری کند. همچنین لازم است که قبل از شروع استفاده از کولر گازی در فصول گرم سال به صورت کامل و توسط افراد حرفه ای سرویس شود و مشکلات آن برطرف شود تا خسارت ها و آسیب های بیشتری به آن وارد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *