علت پریدن فیوز کولر گازی و نحوه رفع آن

علت پریدن فیوز کولر گازی و نحوه رفع آن

اگر قصد دارید خودتان به شخصه، کولر گازی خودتان را بررسی کنید و از علت پریدن یا سوختن فیوز کولر گازی خود آگاهی پیدا کنید، این مقاله می‌تواند در راستای هدف شما بسیار کمک کننده باشد. کولرهای گازی از جمله محبوب‌ترین سیستم‌های خنک کننده یا سرمایشی هستند که نمی‌شود منکر جایگاه ویژه آن‌ها در میان مردم شد! این سیستم‌ها مشابه سایر وسایل، بعد از مدتی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، دچار مشکلاتی می‌شوند که این امر نیاز به تعمیر و تعویض را رقم می‌زند.

از جمله مشکلات رایج کولر گازی‌ها، روشن نشدن یا خاموش شدن آن‌ها می‌باشد که یکی از دلایل عمده آن، پریدن فیوز این کولرگازی‌ها است. از عمده ترین دلایلی که سبب پریدن فیوز کولر گازی می‌شوند، می‌توان به مواردی مانند: استفاده زیاد از کولر گازی، سایز غیر استاندارد فیوز، معیوب بودن فن کندانسور و غیره اشاره نمود. در این مقاله دلایل سوختن یا پریدن فیوز کولر گازی را شرح داده‌ایم و راه‌هایی را برای جلوگیری یا رفع آن‌ها به شما خوبان پیشنهاد کرده‌ایم. با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کرده و پریدن فیوز کولر گازی خود را عیب‌یابی و رفع کنید.

فیوز چیست و چه وظیفه ای دارد؟

فیوز، قطعه‌ای است که کاربرد اصلی آن در کولر گازی‌ها، حافظت از آن‌ها است. اگر ولتاژی که به کولر گازی می‌رسد، بیشتر از حد توان کولر گازی باشد، فیوز درون آن با قطع شدن خود، باعث جلوگیری از سوختن کندانسور و آسیب دیدن کولر گازی می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت فیوزها به عنوان کنترل کننده حد مجاز، ولتاژی هستند که به کولر گازی‌ها وارد می‌شود.

اصلی ترین علل پریدن فیوز کولر گازی و سوختن آن

اگرچه فیوزها، دارای ظرفیت مشخصی برای تعیین کردن حد، ولتاژی دارند که به کولر گازی وارد می‌شود؛ اما در صورتی‌که توجهی به ظرفیت فیوزها نشود، آن‌ها یا می‌پرند یا می‌سوزند. نتیجه پریدن یا سوختن فیوز کولر گازی، روشن نشدن کولر یا در مواردی، شنیدن صدایی شبیه به زوزه کشیدن از کولر می‌شود. استفاده زیاد از کولر گازی، سایز غیراستاندارد فیوز، معیوب بودن فن کندانسور، اشکال در اتصالات یا جعبه تقسیم و فیوز، معیوب بودن کمپرسور، معیوب بودن خازن کولر گازی، آلوده بودن فیلترهای هوای کولر گازی و کمبود گاز مبرد از اصلی ترین علل پریدن فیوز کولر گازی و سوختن آن هستند که در ادامه بیشتر میپردازیم.

استفاده زیاد از کولر گازی

در اثر استفاده زیاد و طولانی مدت از کولر گازی، فیوز کولر به شکلی مستمر، در حال فعالیت است که این مورد، مشکلاتی را رقم می‌زند که می‌تواند به سوختن فیوز منجر شود. بهتر است درمورد فیوزها این نکته را بدانید که هر فیوزی، یک طول عمر مشخصی دارد که حتی اگر هیچ مشکلی هم برای فیوز رخ ندهد، ممکن است بعد از چندماه استفاده از آن، دیگر کار نکند! به همین دلیل است که توصیه می‌شود؛ فیوز کولر گازی‌ها در هنگام سرویس سالیانه کولر، به دقت بررسی و در صورت نیاز، جایگزین شوند.

سایز غیراستاندارد فیوز

سایز غیر استاندارد فیوز، از دیگر مواردی است که می‌تواند، باعث رخ دادن مشکلاتی شود. به طور مثال، اگر فیوزی داشته باشید که از حد ولتاژی که کولر گازی شما، به آن احتیاج دارد کوچکتر باشد، فیوز مورد نظر مرتباً بالا پریده و قطع می‌شود که تکرار این روند، سوختگی فیوز را به دنبال دارد. لازم به ذکر است که اگر فیوز کولر شما، ظرفیتی بیش از حد مجاز داشته باشد هم، می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند؛ زیرا، این فیوز ولتاژ بالایی را به کولر گازی تزریق می‌کند که نتیجه‌ای جز آسیب و ضرر رساندن به کولر گازی شما ندارد.

معیوب بودن فن کندانسور

معیوب بودن فن کندانسور کولر گازی، سبب مشکلاتی از قبیل تحت فشار قرار دادن کولر و تولید گرمای بسیار زیاد می‌شود. این فشار و گرمای زیاد، به پریدن فیوز کولر منجر می‌شود. بیشترین تاثیر در پریدن فیوز کولر را می‌توان به یخ زدگی کندانسور و کثیفی بیش از حد آن، ربط داد.

مطالعه پیشنهادی: علت گرم شدن باد کولرگازی پنجره ای

اشکال در اتصالات یا جعبه تقسیم و فیوز

فیوز کولر گازی، حساسیت زیادی به افزایش و کاهش ولتاژ ساختمان دارد. این حساسیت به گونه‌ای است که، هر مشکلی در برق ساختمان و اتصالات آن که رخ دهد؛ باعث پریدن فیوز می‌شود. در شرایطی که مشاهده کردید فیوز به صورت مستمر می‌پرد، حتما توصیه می‌شود که اتصالات و سیم کشی‌های ساختمان و کولر خود را بررسی کنید.

معیوب بودن کمپرسور

کمپرسور کولر گازی، قسمتی از کولر است که نقش اصلی آن، تهویه هوا و سرمازایی می‌باشد. از وظایف اصلی کمپرسور، می‌توان به تعدیل دما اشاره کرد. در صورتی‌که کمپرسور کولر گازی با مشکلی رو به رو شود،  منجر به پریدن فیوز کولر گازی می‌شود. کمپرسور کولر به دلایل متعددی آسیب می‌بیند که ابتدا، حتما باید بررسی شود و در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض، اقدامات لازم را انجام داد.

معیوب بودن خازن کولر گازی

خازن، یکی از قطعات بسیار مهم و حیاتی است که جزو لوازم الکتریکی می‌باشد. وظیفه آن، تنظیم جریان برق ورودی فیوز است. در صورتی‌که خازن با مشکلی مواجه شود یا بسوزد، ممکن است باعث پریدن فیوز کولر گازی شود. اگر فیوز معیوب یا سوخته شده باشد، باید حتما خازن به سرعت جایگزین شود و با این کار، از ایجاد مشکلات بیشتری برای کولر گازی خود، جلوگیری کنید.

آلوده بودن فیلترهای هوای کولر گازی

قطعاتی تحت عنوان فیلتر‌ها، از دیگر عواملی هستند که می‌توانند، باعث پریدن یا سوختن فیوز کولر گازی شوند. در صورتی که فیلترهای کولر گازی کثیف شوند، کولر گازی دارای آنها، تحت افزایش فشار قرار گرفته و دمای آن افزایش می‌یابد. در صورت افزایش دمای قطعات کولر گازی،  احتمال دارد فیوز بپرد یا از کار افتاده و دچار سوختگی شود.

برای جلوگیری از این امر، توصیه می‌شود فیلترهای هوا را به صورت مرتب تمیز کرده و در صورت لزوم، تعویض شوند تا فشار زیادی به کولر گازی شما وارد نشود. هنگامی که کولرگازی، دچار افزایش فشار می‌شود، فیوز کولر برای حفاظت از سایر قطعات کولر، قطع شده که این امر می‌تواند آسیب‌های وارده به سیستم را افزایش دهد.

کمبود گاز مبرد

کمبود گاز مبرد در کولر گازی، می‌تواند از جمله مواردی باشد که ممکن است؛ باعث پریدن فیوز کولر گازی یا مؤثر در سوختن این فیوز‌ها باشد. در صورتی‌که گاز مبرد درون کولر گازی کاهش یابد، ممکن است بتوانید، دلیل این امر را در نشتی لوله‌های انتقال دهنده گاز مبرد پیدا کنید. بنابراین، پیشنهاد می‌شود گاز مبرد را در زمان مناسب، شارژ کنید و حتما از سلامت مخزن و لوله‌های انتقال دهنده گاز مبرد، مطمئن شوید.

مطالعه پیشنهادی: گاز R32 چیست؟

همه چیز در مورد پریدن فیوز کولرگازی

در این مقاله سعی شد درمورد دلایل و عواملی که باعث پریدن یا حتی گاهی سوختن فیوز کولر گازی می‌شوند، کاملاً شرح داده شود. برای جلوگیری از سوختن یا پریدن فیوز کولر گازی، بهتر است از کولر گازی زیاد و به صورت مستمر استفاده نشود و از فیوزی استفاده کنید که سایز مناسبی داشته باشد. حتما از سالم بودن کندانسور کولر گازی خود، اطمینان حاصل کرده و همچنین از بی‌ نقص بودن اتصالات و سیم کشی‌های ساختمان و کولر گازی خود، کاملا مطمئن باشید و گاهی این موارد را بررسی کنید.

این نکته یادتان نرود! در صورتیکه خازن کولر گازی معیوب باشد، باید سریع آن را با خازن سالم تعویض یا جایگزین کرد. همچنین تمیز کردن فیلترهای هوای کولر گازی هم، از جمله مواردی است که به کولر گازی شما در جهت کارکرد بهتر و عدم پریدن یا سوختن فیوز، کمک می‌کند. در راستای رفع یا پیشگیری از مشکلات مربوط به پریدن یا سوختن فیوز، ذکر شد که بهتر است اندازه گاز مبرد کولر گازی چک شده و در صورت لزوم، در زمان‌های مناسب،این گاز شارژ شود.

ممنون می‌شویم در بخش کامنت ها، هرگونه تجربه یا پیشنهادی که در زمینه جلوگیری و رفع سوختن یا پریدن فیوز کولر گازی دارید، با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *