آموزش مراحل نصب کولر گازی اجنرال فارسی به صورت تصویری
اگر میخواهید مراحل نصب کولر گازی اجنرال را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید توصیه می کنیم که مطلب زیر را تا انتها مطالعه کنید.
با فرا رسیدن فصول بهار و تابستان که دمای هوا به اوج خود میرسد بازار خرید، نصب و جابهجایی سیستمهای تهویه مطبوع و خنککننده به شدت داغ میشود. کولر گازیها امروزه به عنوان رایجترین و محبوبترین سیستمهای خنککننده در دنیا شناخته میشوند که به دلیل داشتن امکانات و قابلیتهای زیاد مورد استفاده قرار میگیرند. هرچند که بسیاری از این سیستمها دارای عملکردهای سرمایشی و گرمایشی هستند و در تمام فصول سال مورد استفاده قرار میگیرند اما همیشه کولر گازی را با عملکرد سرمایشی و قابلیت خنککنندگی آن میشناسیم.
امروزه صدها برند معروف و معتبر در زمینه تولید کولر گازی فعالیت میکنند که برند اجنرال را میتوان یکی از بهترین برندهای حال حاضر بازار دانست. بعد از خریدن کولر گازی اجنرال لازم است که مراحل نصب آن به صورت دقیق و مرحله به مرحله صورت گیرد تا کیفیت و راندمان آن در بالاترین سطح ممکن باشد. در این مطلب سعی میکنیم نحوه نصب کولر گازی اجنرال را به صورت مرحله به مرحله توضیح دهیم.
- توجه: نصب کولر گازی نیاز به تخصص و مهارت کافی دارد و در صورتی که در این زمینه تخصص و مهارت کافی ندارید توصیه میکنیم حتماً از افراد متخصص کمک بگیرد. این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی در زمینه نصب کولر گازی اجنرال است.
مراحل نصب کولر گازی اجنرال
برای نصب کولر گازی اجنرال مانند سایر کولرهای گازی لازم است که تمام مراحل به صورت دقیق و اصولی آنجا شود تا نتیجه آن رضایت بخش باشد.
تعین محل نصب یونیت داخلی
بهترین محلی که برای نصب یونیت داخلی اسپلیت اجنرال مناسب است باید دارای ویژگیهای خاصی باشد که مهمترین آنها به شرح زیر هستند
- دستگاه باید در جایی نصب شود که از هرگونه بخار و گرما دور باشد چرا که وجود بخار و گرما باعث کاهش ظرفیت سرمایشی کولر گازی خواهد شد.
- محل نصب یونیت داخلی باید به گونهای باشد که انعکاس گرمای کندانسور محصور نشود چرا که در این صورت عملکرد کولر گازی کاهش پیدا خواهد کرد.
- صدا و ارتعاشات محلی که کولر نصب میشود باید در کمترین حالت خود باشد تا از عیوب مربوط به صدا جلوگیری شود.
- محل نصب کولر باید در معرض نور مستقیم خورشید نباشد، احتمال نشت گاز، نفت یا متصاعد شدن گاز گوگرد وجود نداشته باشد
با توجه به شرایط گفته شده میتوان گفت که بهترین مکان برای نصب یونیت داخلی کولر گازی اجنرال بر روی دیوار است. محل نصب یونیت باید حداقل 15 سانتیمتر با سقف فاصله داشته باشد. همچنین باید حدود 1 متر از آنتن، برق یا خطوط اتصال دیگر دور باشد و به اندازه کافی محکم و سفت باشد که بتواند وزن یونیت را تحمل کند.
نصب صفحه فلزی بر روی دیوار
صفحه فلزی یا Plate را بر روی دیواری مورد نظر به صورت تراز قرار دهید و سپس با استفاده از رولپلاک آن را بر روی دیوار محکم کنید. توجه داشته باشید که باید در ارتفاع بالا حتماً پایهها را تثبیت کنید و به گونهای یونیت را نصب کنید که فضای کافی برای سرویس کردن آن وجود داشته باشد. در صورتی که محل نصب یونیت داخلی مشکلی داشته باشد میتواند باعث ایجاد سروصدا، عدم سرویس مناسب و ایراد در موارد ایمنی شود.
ایجاد سوراخ برای لولهکشی در دیوار
بعد از آنکه محل نصب یونیت را مشخص کردید باید بهترین نقطه را برای ایجاد سوراخ به بیرون از دیوار بر اساس باز کردن قلاب سوار شده پیدا کنید. باید توجه داشته باشید که طول و قطر سوراخ لوله را مشخص کنید (قطر سوراخ معمولاً باید 7.5 سانتیمتر باشد تا زه کشی به راحتی آنجا شود)
- اگر در محل نصب کولر گازی اجنرال اشکالی وجود داشته باشد ممکن است هوای خارج شده از دستگاه به صورت کامل توزیع نشود، عملکرد کولر کاهش پیدا کند و هوای ورودی اواپراتور مسدود شود.
بررسی کردن اتصالات الکتریکی
بعد از آنکه پایه کولر را بر روی دیوار نصب کردید و سوراخ لوله را مشخص کردید باید از صحت و درستی اتصالات الکتریکی یونیت داخلی کولر مطمئن شوید. برای این کار ابتدا پوشش پنل دستگاه را جدا کنید و تمام اتصالات و پایانههای را بررسی کنید.
اتصال لولهها
بعد از آنجا مراحل قبلی باید لولهکشی مسی را از یونیت داخلی به سمت خارج از دیوار از سوراخ ایجاد شده آنجا دهید. باید توجه داشته باشید که میزان خم شدگی لوله به گونهای باشد که باعث مسدود شدن آن نشود. اندازه لوله را به گونهای برش دهید که دقیقاً بتواند دو یونیت داخلی و خارجی را به هم متصل کند.
لولههای مسی، کابل قدرت و لوله تخلیه دستگاه را با نوار الکتریکی ببندید و سپس لوله تخلیه را در پایین قرار دهید تا جریان آب به خوبی آزاد شود. بعد از وصل لوله به یونیت داخل آن را محکم کنید و لوله زهکشی آب را به پایه واحد داخلی وصل کنید. در نهایت لولهها و کابلها را از داخل سوراخ ایجاد شده در دیوار عبور دهید و مطمئن شوید که لوله زهکشی آب در یک محل مناسب تخلیه شود. بعد از آنجا تمامی این مراحل یونیت داخلی را به صفحه Plate نصب کنید و آن را محکم کنید.
نصب یونیت خارجی کولر گازی اجنرال
بعد از آنکه مراحل نصب یونیت داخلی به خوبی آنجا شد و یونیت بر روی دیوار به خوبی نصب شد لازم است که برای نصب یونیت خارجی کولر گازی اجنرال اقدام شود. مراحل نصب یونیت خارجی به شرح زیر میباشد:
انتخاب مکان مناسب
همانطور که برای نصب یونیت داخلی باید مکان مناسب و با شرایط خاص را انتخاب کرد برای یونیت خارجی نیز باید مکانی با شرایط ویژه و منحصربهفردی انتخاب شود. یونیت خارجی کولر گازی اجنرال نباید در مکانی با تردد بالا باشد. همچنین محل نصب این یونیت باید در برابر عوامل خارجی مانند گردوخاک، نور مستقیم خورشید، برف و باران محافظت شود و محیط آن باید به گونهای باشد که فضای کافی برای سرویس کردن آن وجود داشته باشد.
زیرسازی مناسب
بعد از مشخص کردن محل مناسب برای نصب یونیت خارجی لازم است که سطح زیر یونیت به خوبی صاف شود تا کولر در حالت تراز قرار بگیرد و راندمان و کیفیت کار آن کاسته نشود. باید توجه شود که صفحه صاف ایجاد شده به اندازهای بالا باشد که کندانسور وضعیت مناسبی داشته باشد. همچنین این محل باید به دور از آنتن تلویزیون و رادیویی باشد.
اتصال سیم برق
بعد از مشخص کردن محل نصب یونیت خارجی و زیرسازی آن باید اتصال سیمهای برق یونیت خارجی را بررسی کنید. برای این کار باید پوشش پنل را بردارید و سپس به نمودار سیمکشی مراجعه کنید و از اتصال صحیح سیمهای آن اطمینان حاصل کنید. بعد از آنکه از اتصالات سیم مطمئن شدید، کابلها را با یک گیره ببندید و سپس پوشش را بر روی آنها قرار دهید. بعد از آنجا این مراحل مهره لولهها را به لولههای متناظر در واحد بیرونی متصل کنید.
تکمیل مراحل نصب کولر گازی اجنرال
بعد از آنکه یونیت داخلی و یونیت خارجی را مطابق مراحل گفته شده نصب کردید و تمام اتصالات آن را بررسی کردید باید هوا و رطوبت را از مدار کولر گازی اجنرال خارج کنید. برای این کار باید ابتدا سرپوش دریچههای دوراهی و سهراهی و شیر سرویس را خارج کنید و شلنگ وکیوم را به شیر سرویس متصل کنید. بعد از اتصال شلنگ به شیر پمپ خلأ را روشن کنید (خلأ باید به 10 میلیمتر جیوه برسد). سپس دستگیره فشار پایین را ببندید و سپس پمپ خلأ را خاموش کنید و در نهایت پمپ را خاموش کنید و دریچهها را در جای خود قرار دهید. بعد از آن باید اتصالات لولهها را با نوارهای جداکننده عایقبندی کنید و تمامی لولهها را با استفاده از گیرهها در جای خود محکم کنید و سپس سوراخهای دیوار را با استفاده از فومهای پلی اورتان بپوشانید.
- محمد کریمی
- مهر 10, 1398
- 46 بازدید