بهترین روش تست کمپرسور کولر گازی
اگر می خواهید با بهترین روش تست کمپرسور کولر گازی آشنا شوید و این قطعه مهم در کولر را از نظر سلامت و ایمنی بررسی کنید مطلب زیر را مطالعه کنید.
با فرا رسیدن فصول گرم سال استفاده از سیستم های تهویه مطبوع و سرمایشی رواج زیادی پیدا می کند و انواع مدل های کولرگازی بسته به شرایط جغرافیایی و محیط مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که این لوازم به صورت مرتب سرویس نشوند و به خوبی از آنها نگهداری نشوند ممکن است بعد از مدتی استفاده دچار مشکلات و ایراداتی شوند. کولر گازی دارای قطعات مختلفی است که اختلال در هر کدام از آنها می تواند منجر به کاهش عملکرد و کارایی کولر حتی از کار افتادن آن شود. در این مطلب قصد داریم بهترین روش تست کمپرسور کولر گازی را توضیح و بررسی کنیم.
کمپرسور یا موتور کولر گازی به عنوان قلب آن عمل می کند و هرگونه عیب و ایرادی در آن می تواند منجر به از کار افتادن کولر و خسارت های زیادی شود. برای آنکه از سلامت و ایمنی کمپرسور کولر گازی اطمینان داشته باشید می توانید کارهای مختلفی انجام دهید
انواع روش های تست کمپرسور کولر گازی
قبل از انجام هرگونه تستی بر روی کمپرسور کولر گازی لازم است که ابتدا زمان تعمیر و تعویض را آن را بدانید. تقریبا می توان گفت که کمپرسور کولر گاز قابلیت تعمیر شدن ندارد و در صورت بروز مشکل در آن نیاز به تعویض است. با توجه به آنکه هزینه تعویض کمپرسور کولر گازی می تواند زیاد باشد باید از نوع اختلال و مشکل آن اطمینان داشته باشید.
مشکلات و ایراداتی که نیاز کمپرسور کولر گازی به تعمیر یا تعویض را نشان می دهد شامل موارد زیر هستند:
- بلافاصله بعد از روشن شدن کولر و شروع به کار فن داخلی فیوز عمل کرده و می پرد
- فن بیرونی کولر گازی روشن می شود اما کمپرسور روشن نمی شود
- با وجود میزان بودن فشار هوا و میزان گاز مبرد، کولر هوای سرد تولید نمی کند
در صورتی که هر کدام از مشکلات شرح داده شده را در کولر گازی مشاهده کردید لازم است که کمپرسور کولر گازی را با روش های مختلفی تست کنید. بهترین روش تست کمپرسور کولر گازی به شرح زیر است:
بررسی کردن سیم پیچ کمپرسور کولر گازی
برای تست کمپرسور از طریق بررسی سیم پیچ آن به شیوه ای است که ابتدا درپوش کمپرسور را برداشته و از چرب نبودن سوکت های آن مطمئن شوید چون روغنی بودن و چرب بودن سوکت ها از برقراری اتصال ترمینال و سوکت ممانعت می کند. سپس سیم پیج را بررسی کنید. برای این کار از یک اهم متر استفاده کنید و آن را بر روی حالت هشدار قرار دهید و سپس کانکتورهای کمپرسور را با آن چک کنید. تمامی کانکتورها باید به هم مرتبط باشند. در نهایت اتصال بدنه را تست کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که کانکتورهای کمپرسور نباید به هیچ عنوان به بدنه راه داشته باشند. برای تست این حالت اهم متر را بر روی حالت هشدار قرار دهید و سپس سیم آن را به کانکتور و سر سیم را به بدنه کمپرسور یا لوله رفت وصل کنید و سلامت کمپرسور را بررسی کنید.
تست صدای کمپرسور کولر گازی
برای تست کمپرسور کولر گازی لازم است موارد مختلفی بررسی شود که صدای آن یکی از مهم ترین آنها است. تست صدا برای آگاهی از سلامت و امنیت کارکرد سیم پیچ و روتور انجام می شود. در هنگام انجام تست صدا باید دقت داشته باشید که اگر ترمینال کمپرسور به بدنه اتصال داشته باشد و اهم متر بوق می کشد دیگر نیاز به تست صدا نیست چرا که کولر گازی یقینا سوخته است.
برای تست صدای کمپرسور ابتدا لازم است که کابل استارت را پیدا کنید و سوکت آن را از ترمینال کمپرسور جدا کنید و بعد از آن کمپرسور را از طریق اتصال به برق مستقیم روشن کنید. در صورتی که کمپرسور راه اندازی نشد قطعا کمپرسور سوخته است و لازم است که تعویض شود. چنانچه کمپرسور با یک صدای غیرعادی روشن شد یا قفل شد و یا جریان بالایی کشید نشان می دهد که روتور خراب است و همین امر باعث می شود کمپرسور نیز خراب شود و نیاز به تعویض پیدا کنید.
- توجه داشته باشید که اگر تست صدا مدت زمان زیادی طول بکشد خطرناک خواهد بود.
تست فشار کمپرسور کولر گازی
یکی از مهم ترین دلایل خراب شدن کولر گازی، فشار کمپرسور است. در صورتی که تست سیم پیچ کولر گازی را انجام داده اید و مشکلی در این زمینه وجود نداشت و میزان گاز مبرد کولر گازی در حد استاندارد است و در چرخه دستگاه نیز رطوبتی وجود ندارد و سیستم سرمای مناسبی به محیط تزریق نمی کند، مشکل می تواند از فشار کمپرسور باشد. در این روش تست کمپرسور کولر گازی بهتر است که ابتدا شیر برقی را بررسی کنید و سپس کویل ها و لوله های مویی را چک کنید که مسدود نشده باشند. اگر شخصا قادر به برطرف کردن مشکل فشار کمپرسور نشدید لازم است به یک متخصص مراجعه کنید.
برای انجام تست فشار ابتدا گاز مبرد را خالی کنید و لوله ورودی و خروجی را خارج کنید و پنل بیرونی را باز کنید. بعد از این کار از با استفاده از گیج مانوفیلد فشار دهش کمپرسور را اندازه بگیرید. البته می توانید این کار را با استفاده از دست نیز انجام دهید. ابتدا در حالت سرمایش کولر را روشن کنید و سپس دست خود را جلوی خروجی لوله دهش قرار دهید. در صورتی که کولر مشکل نداشته باشد شما قادر نخواهید بود بیشتر از 5 ثانیه دست خود را نگه دارید اما اگر توانستید زمان بیشتری دست خود را نگه دارید قطعا فشار کمپرسور کولر گازی مشکل دارد.