با شروع فصل گرما اولین دغدغه ای که به سراغ ما میآید تامین هوای مطلوب و خنک در فضای زندگی و محل کارمان است. این مساله آنقدر مهم است که از تاثیر مستقیم آن بر روی راندمان کاری ما در طول روز نمیتوان گذشت و در صورت عدم برآورده شدن انتظاراتمان از یک هوای مطلوب و دلچسب، روزی بسیار کسالت بار و کلافه کننده ای را تجربه خواهیم کرد. احتمالا با توجه به شرایطی که در آن هستید زمان زیادی برای انتخاب یک سیستم مناسب ندارید. پس در این مقاله با همراه باشید تا با هم به این سوال که کولر گازی چیست و انواع آن کدامند بپردازیم و در نهایت دست به انتخاب مناسبتری بزنید.
امروزه با قدیمیشدن تکنولوژی کولرهای آبی و راندمان پایین آن، اولین گزینه تامین هوای خنک و مطلوب، کولر گازیست. کولر گازی با تهویه و سرمایش هوای یک محیط در بسته، تحمل گرمای طاقت فرسای سالهای اخیر را برای ما ممکن کرده است. با توجه به انبوه محصولات موجود در بازار و تنوع قیمت کولر گازی، انتخاب یک سیستم جدید تهویه مطبوع یا همان ایرکاندیشنر، میتواند تبدیل به یک موقعیت استرس زا و گیج کننده شود.
انواع مختلف کولر گازی
1. سیستم سرمایش مرکزی
در بین انواع کولرهای موجود در بازار موسوم به کولر گازی، سیستم تهویه مطبوع مرکزی به دلیل راندمان بالا یکی از اولین انتخابهای مجتمعهای مسکونی و تجاری بزرگ است. در این سیستم هوا از طریق کانالهای رفت و برگشت چرخش پیدا کرده و موجب تهویه هوا و خنک شدن آن میشود.
نصب و راه اندازی سیستم مرکزی نیازمند طراحی و برنامه ریزی زیاد است که اغلب در زمان معماری یک مجتمع، در نظر گرفته میشود و در نهایت در زمان ساخت ملزومات آن مثل کانالهای چرخش هوا، محل نصب و … در نظر گرفته میشود.
2. کولر گازی دو تکه یا اسپلیت
این نوع از کولر گازی با نام کولر گازی دو تکه یا اسپلیت، یکی از محبوبترین انواع کولر گازی است که امروزه استفاده از آن گسترش بسیاری پیدا کرده است و مناسب برای فضاهایی است که پیشبینی سرمایش مرکزی در آن نشده و به طبع کانالی برای انتقال هوای سرد یا گرم در آن وجود ندارد. این نوع کولر نیز مثل سیستم سرمایش مرکزی دارای کمپرسور/کاندنسور جدا بوده که باید در فضای بیرون از خانه تعبیه شود. معمولا از این سیستم برای سرمایش اتاقها به طور جداگانه استفاده میشود.
مزیت کولر دو تکه یا اسپلیت اینست که تنظیمات دمایی آن را با توجه به شرایط هر اتاق یا منطقه از خانه یا محیط کار میتوان متغیر در نظر گرفت. یا به عبارتی در طول روز که بیشترین حضور درهال و آشپزخانه است از کولر موجود در آن فضا استفاده کرد و شبها برای استراحت و خواب از کولرهای موجود در اتاق خوابها بهره برد.
انواع کولر گازی اسپلیت یا دو تکه :
2.1 اسپلیت دیواری
یک از متنوع ترین اسپلیتها از نظر توان مصرفی است و در انواع 9000 تا 36000 بی تی یو در ساعت در بازار موجود میباشد. بعضی از اسپلیتهای دیواری راندمان بالا و مصرف بسیار پایینی دارند. در این نوع کولر گازی دستگاه داخلی معمولا با توجه به فضای اتاق بر روی دیوار نصب میشود و به همین دلیل به آن اسپلیت دیواری میگویند.
2.2 اسپلیت ایستاده
احتمالا در مراجعه به بانکها یا ادارات با کولر گازی ایستاده که ظاهری شبیه یک یخچال یا کمد بلند دارد مواجه شده اید. به این نوع کولر گازی که ظاهری شبیه کمد یا یخچال دارد و بر روی زمین قرار میگیرد اسپلیت ایستاده یا کابینتی میگویند. اسپلیت ایستاده هم مانند اسپلیتهای خانگی دو تکه بوده و دارای سیستم داخلی و بیرونی میباشد. تنها تفاوت کولر گازی ایستاده با انواع دیگر کولر گازی این است که طراحی آن، مخصوصا سیستم فن آن، برای فضاهای بزرگ صورت گرفته است و پرتاب باد این نوع کولر بیشتر از انواع دیگر کولر گازی است.
اسپلیت ایستاده نیز در انواع مختلف با کاربریهای متنوع طراحی شده است. در بعضی از انواع آن طراحی خروجی آن به گونه است که توزیع هوا از طریق کانال انجام میشود و در برخی دیگر کمپرسور نیز در داخل سیستم داخلی قرار میگیرد و فقط کندانسور در دستگاه بیرونی قرار دارد.
2.3 اسپلیت کانالی یا داکت اسپلیت
داکت اسپلیت (اسپلیت کانالی) یکی از رایج ترین نوع سیستمهای اسپلیت در جهان است. این سیستم همانند انواع دیگر اسپلیتها از یک دستگاه داخلی (هواساز) و یک دستگاه خارجی (کندانسور) تشکیل شده است که توسط تعدادی لوله مسی به یکدیگر متصل شده اند. در این سیستم با استفاده از برگشت هوا، راندمان کاری دستگاه بالا نگه داشته میشود که در نهایت باعث مصرف برق کمتر و همچنین تولید هوای تازه چه در تابستان و چه در زمستان و تامین اکسیژن کافی میشود. تهویه مطبوع در این سیستم توسط هواساز با مکش هوای داخلی انجام میپذیرد.
در این سیستم در زمستان هوا با عبور از لولههای آب گرم که از موتورخانه یا پکیج تغذیه میشود، گرم میشود و توسط فن از طریق کانالهای مربوطه در فضای اتاق توزیع شده و هوای مطبوعی در زمستان ایجاد میکند.
از ویژگیهای این نوع کولر گازی، پنهان بودن آن در سقف کاذب و عدم اشغال فضای دیوار، امکان تولید همزمان سرما و حرارت با تعبیه لولههای آبگرم در دستگاه داخلی برای تامین آب گرم و کم شدن تعداد کندانسورها است.
2.4 کولر گازی دو تکه سقفی/ زمینی
در نوع اسپلیت سقفی زمینی، امکان استفاده از دستگاه داخلی هم بصورت قرار گیری روی زمین کنار دیوار و هم بصورت نصب بر روی سقف وجود دارد.
2.5 کولر گازی سقفی کاستی
کولر گازی اسپلیت کاستی یکی دیگر از انواع اسپلیت یا کولر گازی دو تکه است که کارایی مخصوص به خود را دارد. طراحی این کولر به گونه ای است که در سقفهای کاذب استفاده میشود. بارزترین ویژگی این نوع اسپلیت امکان چرخش باد در ۴ جهت است که باعث ایجاد هوایی یک دست از نظر دمایی میشود. کولرهای سقفی کاستی نسبتا بزرگ هستند و در ظرفیتها و اندازههای متنوعی در بازار وجود دارند ولی با توجه به اشغال فضا ما را در انتخاب دچار محدودیت میکنند. به طور کلی، اسپلیتهای سقفی کاستی برای فضاهای بزرگ و تجاری و یا عمومیمناسب تر هستند.
3- کولر گازی پنجره ای
یکی از اولین مدلهای کولر گازی، کولر گازی پنجره ایست. در گذشته بیشترین استفاده این نوع کولر گازی در جنوب کشور بوده است. این نوع کولر یک سیستم یکپارچه از هواساز و کاندنسور است که باید به گونه در دیوار و یا پنجره تعبیه شود که قسمت کاندنسور آن به دلیل تولید هوای گرم در بیرون و قسمت سرمایشی یا اپراتور آن در داخل قرار گیرد. راندمان سیکل سرمایش آن نسبت به کولرهای اسپلیت پایینتر بوده و به همین دلیل به نسبت برق بیشتری مصرف میکند و بیشتر مناسب فضاهای کوچک است.
4- کولر گازی پرتابل یا قابل حمل
کولر گازی پرتابل نسل جدید کولر گازی پنجره ای است با این تفاوت که نیاز به نصب در دیوار و یا پنجره نداشته و قابل حمل است. در این نوع کولر گازی، همه هوای گرم تولید شده در کندانسور پشت سیستم، باید از طریق لوله پلاستیکی و منعطفی به بیرون هدایت شود. بیشترین مورد استفاده آن در فضاهای کوچک و اتاقکهای موقت میباشد. نصب آنها راحت بوده و گزینه مقرون به صرفه ای برای فضاهای کوچک و موقت هستند.
امیدواریم این مقاله به شما در انتخاب کولر گازی مناسب و منطبق با شرایطتان کمک کرده باشد. در صورت نیاز به مشاوره در انتخاب کولر گازی با ما در فروشگاه سرما گرما ایرانیان تماس بگیرید.
تماس و مشاوره سرما گرما ایرانیان
- نژاد شمامی
- خرداد 28, 1398
- 548 بازدید